Dit is het eerste jaar dat ik uitkijk naar wat het nieuwe jaar te brengen heeft. Voorgaande jaren zag ik er best wel tegenop wat me in het nieuwe jaar te wachten stond. Dit kwam doordat ik elk jaar weer nieuwe en spannende dingen aanging. En ook al deed ik dit gewoon en kwam ik elk jaar weer door. Ik moest me toch elke keer weer door een bak ellende van angstige gedachtes slepen.

Volgend jaar doe ik het rustiger aan

Zo was 2012 het jaar dat ik moeder werd en ik vrij snel daarna in 2013 mijn allereerste scriptie schreef en mijn HBO diploma haalde. 2014 was het jaar dat ik me over mijn rijangst heen zette en mijn rijbewijs haalde, 2015 het jaar dat ik aan een nieuwe baan begon die nog niet bestond in het bedrijf en ook wel flink buiten mijn comfort zone lag. 2016 was het jaar dat ik weer een studie begon in combinatie met het gezinsleven en een drukke baan. En 2017 het jaar dat ik een scriptie schreef over obsoletie: een onderwerp dat bijna niemand nog kende.

Elk jaar dacht ik: “volgend jaar ga ik het even rustiger aan doen. Geen nieuwe en spannende dingen voor mij.” En elk jaar moest mijn man daar hard om lachen. Want rustiger aandoen, dat ligt niet in mijn aard. Nu weet ik ook wel beter. Door nieuwe dingen te doen, groei je. En dat heb ik de afgelopen jaren wel gedaan.

Do one thing every day that scares you.

2018 was een topjaar

Ik zag die groei toen nog niet, want het was vooral hard werken. Niet alleen hard werken voor het resultaat, maar ook om mezelf te bewijzen. Bewijzen aan mezelf dat ik het allemaal kan. Nu ik terugkijk, kan ik alleen maar concluderen dat 2018 een topjaar was voor mij, omdat ik veel geleerd en overwonnen heb:

 • Mijn angsten overwonnen zoals het presenteren aan grote groepen
 • Ik ben erachter gekomen wat ik nou echt wil doen
 • Ik ontdekte dat ik een heel fijn netwerk heb met leuke en nieuwe mensen
 • Nieuwe vaardigheden zoals het maken van een website en schrijven
 • Dat ik creatieve oplossingen kan bedenken en ook zelf kan bouwen, maar dit niet alleen hoef te doen
 • Dat ik het allerfijnste gezin heb
 • Ik het erg leuk vind om te helpen op de school van mijn zoontje
 • Ik ben fitter en sterker dan ik ooit geweest ben

Gisteren besefte ik me dat de neiging om mezelf te bewijzen verdwenen is. Het is vervangen door nieuwe inzichten. Ik ben Angela, een ontdekkingsreiziger die ervan geniet om nieuwe dingen te doen ook al vind ik dat soms reuze eng.

2019 wordt nog beter

En ik kijk zo uit naar 2019. Ik weet niet wat me te wachten staat en het wordt zeker weer hard werken, maar ik kan niet wachten om elke dag iets nieuws en spannends te doen.

Ik heb zin in 2019!

Eleanor Roosevelt zei ooit: “Do one thing every day that scares you.” En dat doe ik vandaag door mijn doelstellingen voor 2019 met jullie te delen. Want dat voelt heel kwetsbaar en persoonlijk. Maar toch doe ik het. Dit zijn mijn doelstellingen op het gebied van nieuwe dingen leren, nieuwe mensen leren kennen, mezelf fysiek en geestelijk sterker te maken en ontspannen.

 • Helpen bij de eerstvolgende activiteit van de klas van mijn zoontje
 • Met mijn man iets ondernemen op onze trouwdag
 • Mijn A en B zwemdiploma halen 
 • Elke maand een podcast/ interview maken over obsoletie en daarmee ook mijn kennis en netwerk verbreden
 • Een vaste column schrijven voor een Nederlands vakblad 
 • Elke week een podcast luisteren en een artikel lezen
 • Elke maand een audioboek luisteren
 • Mijn eerste artikel schrijven en indienen bij de Harvard Business Review
 • 120 kg deadliften

Gratis download: creatieve tools

Sinds ik in 2018 besloot te starten als ondernemer heb ik veel handige tools ontdekt en tips ontvangen die me helpen bij het behalen van mijn spannende doelstellingen. Ik wil jou heel graag helpen met jouw vele inspirerende, spannende en creatieve momenten in 2019. Daarom deel ik deze tools met jou. Ze zijn superhandig, veelal gratis en te gebruiken door ondernemers en mensen met een vaste baan. Je kunt ze gratis downloaden via mijn website. Heb je aanvullingen, dan hoor ik het heel graag :).

Hopelijk brengen de tools je nieuwe inspiratie. Je hoeft niet bang te zijn voor nieuwe dingen. Je groeit ervan. Dus doe het gewoon, doe elke dag iets wat nieuw en spannend is. Ga op ontdekkingsreis en maak gebruik van deze tools!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top