“Sometimes I believe in as many as six impossible things before breakfast.” Dit is mijn favoriete quote en komt uit de film Alice in Wonderland. Deze quote vind ik enorm inspirerend. Hoe bang ik soms ook ben voor het onbekende, toch ben ik elke keer weer blij als ik een belangrijke stap neem en het onmogelijke overwin. 

Het overwinnen van onmogelijke dingen is voor mij de enige manier om nieuwe dingen te leren. Ik vind het namelijk belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. En ik ben ook gewoon eigenwijs. Ik wil altijd mijn eigen weg gaan, zelf mijn keuzes maken en niet afhankelijk zijn van anderen. 

Het helpt me om te denken dat niets onmogelijk is en dan tel ik zes onmogelijke dingen. 

Mijn 6 impossible things

  1. Een opleiding afronden naast een drukke baan en een gezin
  2. Een groot project leiden en daarmee een verandering brengen in een organisatie
  3. Presentaties geven en daar plezier aan beleven
  4. 100kg deadliften
  5. Mijn zwemangst overwinnen door op zwemles te gaan
  6. Mijn eigen bedrijf opzetten om mensen te helpen die zijn vastgeroest in het werk

Eén ding weet ik wel altijd: Ik wil dit.

Bij elk van deze impossible things heb ik momenten gehad waarbij ik niet wist waar te beginnen, hoe verder te gaan of dat ik gewoon wilde stoppen. Ik kon me bijvoorbeeld niet voorstellen dat ik ooit plezier zou beleven aan het geven van presentaties. Al helemaal niet tijdens de presentatie from hell. Ook had ik nooit gedacht dat ik 100kg zou kunnen deadliften.

Eén ding weet ik wel altijd: Ik wil dit. Zolang als ik dat weet dan maakt het me niets meer uit. Al kost het me bloed, zweet en heel veel tranen. Ik wil dit. Zo ook met het opzetten van mijn eigen bedrijf. Toen ik afgelopen zomer had besloten om voor mezelf te beginnen, was ik zo enthousiast en happydepeppy. Mijn ideeën gaven me nieuwe energie. Het was een nieuwe aanpak, mijn aanpak. Creatief en anders dan anders. 

Ik raakte mijn mojo kwijt

Ik deelde mijn plannen en ideeën met anderen waardoor ze scherper werden en het opende nieuwe wegen. Maar ik begon ook vaker momenten van twijfel te krijgen. En uiteindelijk raakte ik verstrikt in het denken en mijn gedachtes. Mijn aanpak is nog niet helemaal uitgedacht, niet perfect. Hoe weet ik of het werkt? Is het wel goed onderbouwd? Ik liet me leiden door wat ik dacht dat het moest zijn: het perfecte plan. En daardoor raakte ik mijn mojo kwijt.

Elke gedachte aan schrijven of aan mijn bedrijf werken, riep enorme weerstand op. Ik begon uit te stellen. En Angela en uitstelgedrag, dan klopt er echt iets niet. Zodra mensen vroegen naar mijn plannen draaide ik eromheen. Uiteindelijk bekende ik dan dat ik ontzettend vastliep. De meeste reacties hierop waren hetzelfde. Ga gewoon doen. Hoe dan? Nou gewoon DOEN.

Uitstelgedrag

Na nog wat uitstelgedrag en het laten zetten van een nieuwe tattoo ben ik het advies toch maar gaan opvolgen. Ik liet de perfecte onderbouwing en het perfecte plan los. Vervolgens kwam er ruimte in mijn hoofd en zag ik het weer: Mijn verhaal klopt, ik weet wat ik wil en ik kom er door te doen.

En toen zag ik het weer voor me. Hoe ik voor een groep sta die bestaat uit mensen met allemaal een andere achtergrond, maar met één ding gemeen. Ze nemen deel aan een superleuke en creatieve workshop waardoor zij hun waarde zelf weer inzien en waar ze leren om hun waarde te laten zien aan de wereld. Mensen hebben plezier, we lachen en ik geef ze praktische tips en tools.

Na dit beeld kwam ook langzaam weer het vertrouwen terug en opeens haal ik weer overal inspiratie vandaan. Ik haal het uit seminars, podcasts, oude kennissen, dierbaren, nadenken over wat ik niet wil. Ik praat er weer over met mensen. Ik heb er weer plezier in.

En als je er plezier in hebt dan is ook het onmogelijke weer mogelijk.

Mijn naam is Angela Messioui oprichter van het anti-aging programma en de young@heart training. Ik help bedrijven en mensen die vastgeroest zijn in het werk. De wetenschappelijke term hiervoor is obsoletie en betekent veroudering van menselijk kapitaal. Zoals machines kunnen verouderen, zo kan dit ook bij mensen. 

Ik blog over obsoletie en hoe jij kunt voorkomen dat je verouderd. Dit doe ik vanuit wetenschappelijke theorieën en de praktijk. Regelmatig zul je lezen hoe ik nieuwe dingen leer en aanga om mezelf te blijven ontwikkelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top