In mijn interviews onderzoek ik wat obsoletie nou echt betekent voor de dagelijkse praktijk. Obsoletie betekent veroudering van menselijk kapitaal. Zoals machines kunnen verouderen, zo kan dit ook bij mensen.

Er zijn een aantal verschillende vormen van obsoletie:

  • Technische obsoletie: fysieke en geestelijke slijtage en vermogens die je kwijtraakt als je ze niet gebruikt. Slijtage is een onomkeerbaar proces maar wordt versneld door overbelasting.
  • Economische obsoletie: je kennis en vaardigheden verouderen of raken raken overbodig. Maar ook functies en banen die verdwijnen door technologische ontwikkelingen.
  • Perspectivische obsoletie: je opvattingen ten aanzien van de ontwikkelingen in je werk raken verouderd. Mensen vinden je ouderwets en nemen je daardoor niet serieus. Vaak verlaten deze mensen teleurgesteld de arbeidsmarkt.

In deze podcast interview ik Bas van de Haterd. Hij is expert op het gebied van nieuwe technologie├źn en de impact die het heeft op ons werk. Hij is o.a. schrijver van het boek: 10 banen die verdwijnen en 10 banen die verschijnen.

Bas vertelt over welke technologische ontwikkelingen impact hebben op ons werk en wat de impact precies is. We bespreken het belang van het omarmen van deze technologische ontwikkelingen om op die manier te voorkomen dat je obsoleet raakt.

80% van de mensen onderschat de impact van de technologische ontwikkelingen op hun werk. “Ga er nou eens van uit dat ook jouw baan gaat veranderen. Wat ga jij er dan aan doen?” – vertelt Bas.

Ook vertelt Bas over hoe hij ervoor zorgt dat hij mee blijft gaan in de vele ontwikkelingen en daarmee voorkomt dat hij zelf obsoleet raakt.

Veel plezier met het luisteren naar de podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top